Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayКонтейнер с ядрен реактор на подводница К-19 е

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayКонтейнер с ядрен реактор на подводница К-19 е
Коментари Харесай

Откриха атомен реактор на подводница в Карско море

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Контейнер с нуклеарен реактор на подводница К-19 е открит в Карско море, заяви началникът на централния аеромобилен отряд „ Центроспас “ Евгений Линейцев, представен от РИА Новости.

Експедиция за търсене на изхвърлени радиоактивни обекти сега е в Северния ледовит океан. Представители на специфичните сили на Министерството на изключителните обстановки „ Центроспас “ и „ Лидер “, дружно с учени от Института по океанология на РАН, изследват дъното благодарение на отдалечено управлявания робот „ Сокол “.
„ Корабът„ Академик Мстислав Келдиш “достигна заложената точка и се закотви пред залива Амбросиев.

Експертите имат намерение да проучат находката, да извършат спектрален разбор и взимане на проби от растителен материал от повърхността.

През годините многочислени обекти бяха заровени в четири залива на Карско море след тествания на нуклеарни оръжия на Нова Земя, елементи от атомния ледоразбивач „ Ленин ”, в това число нуклеарния реактор, както и атомната подводница К-27. Само в депресията на Нова Земя, по предварителни данни, има към 1,2 хиляди рискови радиоактивни фрагменти.
Министерството на изключителните обстановки, от името на държавното управление, основава указател на такива обекти, в този момент той съдържа повече от 24 хиляди имена. Това са твърди радиоактивни боклуци, химически отровни субстанции и муниции, ситуирани основно на дълбочини до 500 метра. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР